BYLINKY A JEJICH ZPRACOVÁNÍ 23. 6. 2017

 

Seminář bude zaměřený na nejdůležitější kuchyňské a léčivé bylinky v našich zahradách, jejich pěstování, použití, sběr, zpracování a skladování. Okrajově také na bylinky a léčivky v nádobách. V náplni semináře bude i ukázka výroby měsíčkové masti a šalvějové tinktury, dále bylinkového másla, kopřivového pesta  a ochuceného oleje a samozřejmě i ochutnávka vyrobených dobrot! Čas bude také na výrobu bylinkové soli a octa k dochucování pokrmů. Všichni účastníci si domů odnesou čerstvou měsíčkovou mast.


Ing. Alena Gajdušková
Vystudovala na JČU Trvale udržitelné systémy hospodaření a Agroekologii, obor Péče o krajinu. Majitelka certifikované přírodní zahrady a ukázkového permakulturního projektu Pozemská zahrada u Nepomuku v západních Čechách. Navrhuje přírodní a permakulturní zahrady a udržitelné systémy hospodaření, certifikátorka přírodních zahrad. Zvlášť se zajímá o využívání bylin a polozapomenuté recepty a postupy našich prababiček. Je hlavní autorkou Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století, která vyšla v září v nakladatelství Triton.
V současné době již pracuje na druhém dílu Encyklopedie, který bude věnovaný hospodaření na rozsáhlejších pozemcích a chovu velkých hospodářských zvířat.

 

Lektor: Ing. Alena Gajdušková

Místo konání: Dendrologická zahrada a její návštěvnické centrum

Termín: pátek 23. 6. 2017 od 10.00 do 15.00

Cena kurzu s DPH: 1100 Kč

 

Rezervace